10 Bintang Wanita Yang Berjaya Menggoncang Dunia Fesyen Sekarang Ini

Dunia fesyen kini telah menyaksikan pelbagai kejadian menarik seperti kebangkitan stail era 90-an, fesyen sustainable hingga ke athluxury

 

Gambar : Sumber Google

 

Pada tahun 2018, laporan menunjukkan populariti golongan selebriti yang juga memainkan peranan sebagai influencer menggunakan landasan media sosial mereka. Lebih-lebih lagi jika ia melibatkan pakaian mereka.

 

Laman pencarian fesyen ternama Lyst telah menghimpunkan data melibatkan jumlah pencarian dan hasil jualan melalui 50 selebriti yang diperhatikan sepanjang 2018. Daripada 50 itu, 10 yang paling berpengaruh telah pun dikenali. Klik seterusnya.

2 of 10

9. Rihanna

Seorang ikon fesyen yang dihormati, Rihanna dilihat lebih memberi tumpuan kepada jenamanay sendiri, Fenty, tahun ini. Walaupun sibuk membesarkan empayarnya, Rihanna enggan membiarkan orang ramai lupa akan minatnya kepada dunia fesyen. Busana rekaan Saint Laurent yang dikenakan oleh Rihanna untuk keraian hari lahir ke-30nya dikatakan laris terjual serata dunia. Masih ingat balaclava Gucci yang dikenaka oleh RiRi sewaktu Coachella?

Artikel Berkaitan

Share via
Copy link