Gaun Hitam Ikonik Sepanjang Zaman

1 of 13
Use your ← → (arrow) keys to browse

Teks : Muzammin Muzlan

 

Bintang Hollywood akan mengenakan ton hitam ke Anugerah Golden Globe tahun ini sebagai simbol protes terhadap gangguan seksual ketika sesi uji bakat atau penggambaran.

 

Gambar : Sumber Google

 

The 2018 Golden Globes Red Carpet Blackout Is Happening! Sebagai protes kepada gangguan seksual yang menjadi isu utama di Hollywood, calon-caloan dan bintang filem juga televisyen akan mengenakan gaun hitam ke Anugerah Golden Globe 2018.

 

Menurut sumber, aktres yang tercalon seperti Saoirse Ronan, Gal Gadot dan Mary J Blige sudah mengesahkan akan menyarungkan gaun hitam untuk menghadiri acara tersebut. Pelakon lelaki turut sama akan mengikuti kod pakaian seperti rakan wanita mereka sebagai tanda sokongan dan solidatari.

 

Hitam adalah warna yang selamat, oleh itu saya sangat teruja untuk melihat bagaimana bintang Hollywood beraksi di karpet merah nanti. Anugerah Golden Globe 2018 akan berlangsung pada hari Ahad di Beverly Hills, California.

 

Bersempena dengan protes ini, EH! menyenaraikan gaun-gaun hitam ikonik yang telah digayakan di karpet merah oleh bintang Hollywood sepanjang zaman. Klik seterusnya.

Artikel Berkaitan

Share via
Copy link