Cara Pelik Mencuci Kereta

Selalunya anda hanya akan menghantar kereta untuk dicuci ataupun membeli sabun pencuci kereta yang agak mahal untuk mendapatkan hasil yang baik. Tetapi, sekiranya anda bijak, anda boleh menggunakan barangan yang tersedia ada di dalam rumah untuk mencuci kereta. Anda mungkin tidak percaya dengan keberkesanannya sehingga anda mencubanya sendiri!

Perapi Rambut

Untuk mengilatkan permukaan kereta, gunakan perapi rambut yang mengandungi lanolin untuk mencuci kereta. Anda pasti kagum dengan hasilnya bersinar dan membuatkan kereta anda seperti kereta baru!

MINYAK ZAITUN CEGAH KANSER OVARI? >>

Coca Cola

Dalam banyak-banyak bahagian, cermin kereta merupakan bahagian yang paling susah untuk dicuci kerana tompokan air akan jelas kelihatan sekiranya tidak dicuci dan dilapkan dengan sempurna. Gunakan air berkarbonat (Coca Cola) untuk membersihkan cermin kereta agar cermin bersih berkilat dan pastikan anda membilasnya dengan bersih untuk mengelakkannya memerangkap habuk sekiranya tidak dicuci dengan sempurna.

KEJAYAAN DATO’ SITI NURHALIZA MENJAYAKAN PROGRAM AMAL >>

Stokin Wanita

Setelah lama anda menggunakan kereta anda, permukaan lampu kereta anda pasti pudar. Mudah sahaja untuk mengatasinya. Gunakan pembersih kaca di rumah dan gosokkannya ke permukaan lampu dengan menggunakan stoking wanita sehingga lampu anda kembali berkilat.

USAHA MURNI HALLE BERRY DAN MICHAEL KORS >>

Tuala Wanita

Bagi mengelakkan cermin kereta daripada bertompok, gunakan tuala wanita (yang bersih semestinya) untuk mengeringkan permukaan cermin kereta anda. Lekatkan tuala wanita pada tangan anda dan keringkan cermin kereta anda menggunakannya. Jangan terkejut kerana ia memang berkesan!

TIP KECANTIKAN KULIT NADIYA NISAA >>

Serbuk Penaik

Campurkan serbuk penaik dengan sabun pencuci pinggan ke dalam sebotol air. Goncangkan botol dengan kuat dan campurkan dengan sebaldi air dan gunakannya untuk mencuci kereta anda untuk kereta yang bersih bersinar.

Artikel Berkaitan

Share via
Copy link