Destinasi Percutian Paling Murah Di Dunia Sekarang Ini

Bermulanya tahun 2019 pastinya sudah ramai yang merancang untuk percutian tahun ini. Jika anda mencari idea destinasi percutian yang termurah, EH! ada jawapannya di rencana ini.

 

Gambar : Shutterstock

 

Berbakikan separuh bulan Januari untuk dilalui, merancang percutian musim panas yang kian tiba mungkin satu idea yang terbaik, tetapi melihat pada akaun bank dengan kewangan yang agak ketat adakah akan terealisasi percutian anda tahun ini?

Terima kasih kepada laporan tahunan Holiday Money dari Post Office Travel Money yang baru sahaja dikeluarkan dan ia mendedahkan destinasi di seluruh dunia yang mana boleh memberikan anda satu percutian yang sangat menjimatkan pada tahun 2019 ini.

 

Berdasarkan data yang diperolehi dari carta pelancong nasional dan serantau serta operator specialist tour, laporan tahunan Worldwide Holiday Costs Barometer membandingkan kos lapan item yang pelancong tidak boleh tinggal kala bercuti seperti hidangan makan untuk dua orang, secawan kopi, sebotol bir, Coca-Cola, segelas wain, sebotol air, losyen tabir suria dan spray pelindung serangga di sekitar 42 buah resort dan bandar di dunia.

 

Ranking ini kemudian dikira keseluruhan kos mengikut destinasi untuk mengenal pasti lokasi termurah untuk bercuti.

 

Dari Tokyo ke Turki, lihat destinasi anda patut lawat pada tahun ini.

10 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

1. Sunny Beach, Bulgaria (RM184.39)

 

 

 

 

Share via
Copy link