Fattah Amin Dan Dilireba Dilmurat Diangkat Sebagai Duta OPPO F5

Jenama telefon pintar terkenal, OPPO memperkenal duta produk F5 mereka yang dibarisi oleh selebriti-selebriti terhangat Asia.

 

 

OPPO Malaysia baru-baru ini melancarkan inovasi terbaru mereka iaitu OPPO F5. Pada masa yang sama, acara itu turut menampilkan duta F5, Fattah Amin serta Ikon Swafoto OPPO iaitu Yoga Lin dan Ayda Jebat.

 

Aktres menawan dari China, Dilireba Dilmurat, juga diangkat sebagai duta untuk produk F5, manakala penyanyi dari Taiwan, Eric Chou, Ayda Jebat dan Min Chen diangkat sebagai Ikon Swafoto F5.

 

Menurut OPPO, barisan selebriti ini dipilih untuk membawa imej jenama tersebut berdasarkan daya tarikan serta anugerah yang telah banyak mereka terima.

 

 

“Saya gembira untuk menjadi sebahagian daripada Pasukan Selebriti OPPO F5. Sebagai penyanyi, saya sentiasa mencari peluang untuk berhubung dengan peminat saya dan menikmati detik-detik sebenar dengan mereka. Dengan Teknologi Pengecaman Kecantikan A.I., saya boleh mengambil swafoto semulajadi walaupun saya berada dalam keadaan cahaya yang rendah. Selain itu, “Imej anda diabadikan dengan sempurna” adalah slogan F5 yang sesuai untuk saya, dan wajah sebenar saya adalah yang saya mahu peminat saya lihat, ” kata artis sensasi Taiwan Yoga Lin.

 

Teruja kerana sekali lagi diberi peluang untuk bekerjasama dengan OPPO, Fattah Amin sendiri mengaku yang kamera telefon pintar terbaru itu sememangnya tiada tandingan.

 

“Saya sangat gembira kerana mempunyai peluang untuk bekerja dengan OPPO sekali lagi. Kamera peranti mereka memang tiada tandingan. Saya tidak sabar untuk berkongsi dengan anda lebih banyak mengenai F5 yang baru! ” kata Fattah Amin.

 

OPPO F5 dicipta dengan teknologi pengecaman kecantikan A.I di mana ia dapat mengenal pasti penggunanya menerusi keupayaan untuk mengesan jantina dan umur serta membuat penyesuaian yang diperlukan untuk menangkap swafoto yang terbaik.

 

 

Ia turut dihasilkan dengan kamera 20MP, yang mana mampu memberikan hasil swafoto yang lebih semula jadi  serta mengandungi kebolehan untuk pemutihan gigi dan pencahayaan bulatan gelap yang menjadi satu kemestian buat semua pencinta swafoto.

 

“Sebagai pencinta swafoto, saya sangat gembira kerana F5 dilengkapi dengan Teknologi Pengecaman Kecantikan A.I. Saya sentiasa mahu kelihatan sebaik-baiknya, tetapi jadual saya sibuk dan kadang-kadang saya mendapat lingkaran gelap bawah mata, saya suka peranti ini kerana ia dapat mencerahkan lingkaran gelap bawah mata saya dan membantu saya menangkap swafoto cantik dan semula jadi. Saya benar-benar seronok dapat bekerja dengan OPPO sekali lagi, ” kata Ayda Jebat.

 

Peranti F5 turut dilengkapi dengan kesan ‘bokeh’ yang membolehkan swafoto anda kelihatan seakan mempunyai sentuhan profesional.

 

Duta produk F5 berkata, “Sebelum mempunyai OPPO F5 ini, anda memerlukan jurugambar yang bagus untuk mendapatkan foto profesional. Tetapi dengan OPPO F5, saya boleh menjadi jurugambar saya sendiri dan anda tidak mungkin dapat kesan perbezaannya. Tangkapan potret biasanya memerlukan orang lain untuk mengambil gambar untuk anda, tetapi bukan dengan F5. “

 

Berikut adalah ciri-ciri terbaik pada OPPO F5.

 

Teknologi Pengecaman Kecantikan A.I.

Teknologi Pengecaman Kecantikan A.I. OPPO mengumpulkan maklumat dan mempelajari ciri-ciri wajah khusus orang yang berlainan daripada pangkalan data imej dunia wajah manusia. Di samping itu, Teknologi Pengecaman Kecantikan A.I. akan mengenali tona kulit dan jenis, jantina dan umur subjek, memadankannya terhadap pangkalan data dan kemudian membuat peningkatan kecantikan yang diperibadikan untuk setiap individu dalam swafoto. Dengan lebih daripada 200 ciri-ciri wajah yang diimbas, Teknologi Pengiktirafan Kecantikan A.I. mampu mengesan wajah anda dengan terperinci dan mencantikkan swafoto

 

Kamera Depan 20MP

OPPO F5 mempunyai kamera depan 20MP dengan bukaan f/2.0 dan kamera belakang 16MP dengan bukaan f/1.8. Berbanding dengan kamera 13MP atau 16MP jenama lain dalam lingkungan harga yang sama, OPPO F5 mempunyai resolusi yang lebih tinggi (2160×1080) dan kualiti foto yang lebih baik. Kamera OPPO boleh memberikan kesan ‘bokeh’ dan HDR depan menyelesaikan masalah pendedahan melampau.

 

FHD+ Skrin Penuh Peranti dari OPPO
F5 menjadi peranti paparan FHD + skrin penuh 6.0-inci pertama OPPO, membekalkan keseronokan visual yang jelas buat pengguna tanpa perlu meningkatkan saiz peranti. Ia mempunyai 2160 x 1080 skrin resolusi tinggi dengan nisbah aspek 18:9. Tambahan pula bentuk melengkung yang sesuai untuk bentuk telapak tangan, menampilkan rupa yang ayu dan elegan. Telapak tangan pengguna tidak akan berasa letih walaupun menggunakan peranti untuk masa yang lama.

 

Ciri “Sensor Pengecaman Wajah”
F5 dilengkapi dengan ciri “Sensor Pengecaman Wajah”, teknologi pengenalan muka terbaru ini akan mengenali penggunanya dan membuka kekunci peranti. Pengguna juga boleh menggunakan fungsi buka kekunci cap jari. Pembaca cap jari kini berada di belakang badan peranti demi mencantikkan reka bentuk skrin hadapan.

 

Color OS 3.2 – sistem pengendalian yang lancar hingga kini

Color OS 3.2 OPPO bersama-sama dengan RAM 4GB + memori 32GB ROM memberikan sistem operasi pengalaman pengguna yang lebih lancar. Dulang tiga slot menyokong dua kad Nano Sim dan satu kad TF sekaligus. Teknologi perkongsian kikir O-share adalah 100 kali lebih pantas berbanding Bluetooth. Pemproses CPU utama Octa-core menggunakan lebih kurang tenaga, menghasilkan kurang haba sambil memberikan kelajuan prestasi yang lebih tinggi (peningkatan prestasi 40% berbanding dengan versi Color OS sebelumnya).

 

Ciri-ciri Unik Lain – Mudah dan Mesra Pengguna
Hayat bateri F5 adalah luar biasa, kerana kapasiti bateri yang 3200mAh dan teknologi Pengoptimum Berterusan untuk mengurus aplikasi yang berjalan dalam peranti, yang membolehkan penggunaan berterusan sehingga 12 jam (dalam ujian simulasi). Fungsi Jangan Ganggu (Do Not Disturb) semasa bermain permainan (gaming) akan memaparkan panggilan masuk dalam bentuk sepanduk. Permainan anda dijamin tidak akan diganggu, sambil memastikan anda tidak akan terlepas sebarang panggilan penting.

 

*Kini anda boleh menempah OPPO F5 bermula dari 2 hingga 10 November 2017 dan ia akan mula dijual dari 11 November 2017 di pasaran pada harga RM1298. Ia boleh didapati dalam variasi warna hitam dan emas.

 

 

Artikel Berkaitan

Share via
Copy link