Cuba 3 Cara Ini Untuk Turunkan Berat Badan Tanpa Senaman

Dengan kekangan masa mungkin agak sukar untuk anda melakukan senaman dengan kerap dan sekali gus menurunkan berat badan. Tetapi bagaimana jika ada cara untuk dapatkan berat badan yang ideal tanpa melakukan senaman? Dengan tiga cara mudah yang EH! kongsikan ini, anda tidak perlu melakukan senaman mahupun berlapar sepanjang hari.

Bagaimanapun, harus diingati jika punya waktu lapang, lakukan senaman untuk pastikan tubuh sentiasa aktif.

Senaman Pernafasan

Senaman pernafasan ini memerlukan anda untuk bernafas menggunakan perut. Senaman ini dapat membantu untuk mendapatkan pinggang yang ramping dan juga menguatkan otot abdomen.

Mandi Dengan Air Panas dan Sejuk Secara Bergilir

Cuba mandi dengan menukarkan suhu kepada sejuk ke panas dan lakukannya dengan kerap. Cara ini bukan sahaja dapat mengurangkan berat badan berlebihan tetapi juga mengelakkan penyakit seperti aritmia, obesiti, hipertensi, selulit dan melancarkan fungsi vegetovaskular.

Sumber Gambar: Depositphotos

Berurut

Urutan terbaik untuk melawan lemak berlebihan adalah bekam. Urutan jenis ini dapat membantu memecahkan lebih lemak dan meningkatkan peredaran darah di bahagian abdomen. Ia boleh dilakukan di rumah atau di salon khas dan harus dilakukan secara sistematik dan mengikut kitaran.

Sumber Gambar: Depositphotos

 

Artikel Berkaitan

Share via
Copy link