Neelofa kagumi Katy Perry

 

Pertama kali bersua dengan gadis genit yang berasal dari negeri Cik Siti Wan Kembang ini, orangnya  kelihatan serius. Ketika itu, Razlan Bahari sedang tekun menyolek wajahnya yang mulus.

Tetapi setelah diajak berbicara, sedikit demi sedikit, dia menunjukkan her true colours. Sifat manja tidak lekang daripada setiap pertuturan dan bahasa tubuhnya. Itulah Neelofa yang lebih mesra dipanggil Lofa.

 

Apakah sasaran Lofa dalam kerjaya kini sebagai artis?

Selain memenangi anugerah, Lofa mahu kekal dalam industri seni. Lofa cukup mengagumi Erra Fazira yang mampu bertahan begitu lama biarpun melepasi dua dekad. Kalau boleh, Lofa juga mahu mencapai tahap itu.

 

Adakah Lofa bercita-cita menjadi artis sejak kecil?

Semasa kecil, Lofa pernah berangan menjadi Miss World! (Tertawa) No, I never thought I’m going to be an actress. Lofa mana ada ilmu lakonan! Minat pun tiada. Tetapi lama-kelamaan, minat itu timbul dengan sendirinya lebih-lebih lagi selepas menerima tawaran berlakon filem ‘Azura’ oleh Abang Aziz (Aziz M Osman).

Apakah filem kegemaran yang menjadi impak dalam kerjaya Neelofa?

(Terdiam lama) Sembilu! Itulah filem pertama yang pernah Lofa tonton. Lofa masih ingat jalan ceritanya malah dialog pun Lofa hafal! Erra dan Ziana Zain benar-benar memberikan lakonan berkesan. Terutama sekali Ziana yang bukan sahaja menjiwai wataknya dengan baik, malah gayanya memang tersendiri. Gayanya mengangkat kening memang ‘mahal’!

Jika Neelofa seorang penyanyi, siapa penyanyi yang menjadi inspirasi?

Tentunya Katy Perry! Personaliti Katy sangat menarik. Apatah lagi kecantikannya melengkapkan lagi pakej untuk bertambah popular. She is hot! Lofa juga sukakan muzik dan kegilaannya. Pendek kata, Katy is a very fun person to look at!

 

Jika Neelofa mempunyai kuasa (super power), apakah kuasa Lofa?

Hah? Alamak…(terdiam) Lofa mahukan kuasa halimunan! Haha!

Kenapa nak jadi halimunan? Nak lari dari media ya?

Ha’ah. Boleh tak? Haha! Tak lah, Lofa nak hilang daripada situasi seperti stres atau hilang kawalan. Lofa tak mahu menghadap semua itu. Jadi jalan terbaik adalah menjadi halimunan.

Dan beginilah keadaan belakang tabir sewaktu Neelofa menjalani sesi penggambaran bersama EH!  Enjoy!

Artikel Berkaitan

Share via
Copy link