Cara Selebriti Menjaga Kulit

 

 

Setiap solekan semula jadi yang sempurna bermula daripada kulit yang cantik dan sihat. Pasti ada terdetik sedikit rasa cemburu melihat selebriti Hollywood yang mempunyai kulit secantik porcelain dan merasakan mereka banyak berhabis untuk mendapatkan kulit secantik itu. Nampaknya anda silap.

 

Luxury jewelry brand Swarovski Fall Winter Collection 2015 for women modelled by Miranda Kerr

Gambar:tpgimages.com

 

Miranda Kerr

 

Bekas model Victoria’s Secret ini mengamalkan pengambilan 4 sudu minyak kelapa asli dengan cara mencampurkannya ke dalam makanan harian atau teh yang diminumnya, Rutin ini dapat membantu menjadikan kulitnya berseri-seri dan sihat disamping memelihara kecantikan rambutnya.

 

Beyonce 2

Gambar: mobo.com

 

Beyonce

 

Penyanyi bersuara lunak ini mengamalkan meminum celery seed tea ketika di dalam pantang untuk mengelakkan kulit wajahnya kembang akibat water retention.

 

anne hathaway

Gambar: happyappalachy.com

 

Anne Hathaway

 

Pemenang Oscar ini tidak banyak berhabis untuk kulitnya yang licin dan bebas cela. Dia hanya mengamalkan kaedah membersih, menyegar dan melembap dengan rangkaian Dr. Hauschka yang dijual dengan harga yang berpatutan.

 

kate moss

Gambar: stylebistro.com

 

Kate Moss

 

Bagi model terkenal dunia ini, dia hanya mengamalkan pupur muka DIY yang mengandungi dengan alga, protein gandum dan asid amino yang banyak membantunya melawan proses penuaan kulit.

 

Cara Delevingne

Gambar: annexmagazine.com

 

Cara Delevingne

 

Model muda ini sungguh menjaga kulitnya daripada pancaran cahaya matahari, asap rokok, pencemaran dan tekanan dengan menggunakan serum kulit yang sesuai dengan usia dan kulit wajahnya.

 

 

Share via
Copy link