Panduan Rambut Sihat Bersinar Khusus Buat Hijab Sisters!

Teks : Razin Mohd

 

Rutin penjagaan rambut buat gadis berhijab bukan satu perkara yang boleh diambil remeh. Tanpa penjagaan dan perlindungan dengan baik rambut akan lebih mudah rosak, putus dan tampak tidak bermaya terutamanya di dalam lilitan hijab.

 

Gambar : Shutterstock

 

EH! percaya setiap wanita pasti inginkan rambut yang lebat, kuat dan bersinar tidak kiralah sama ada anda bertudung atau tidak, namun atas faktor masa, kerja dan tekanan ramai antara wanita mengambil mudah berkenaan hal penjagaan rambut. Biarpun lilitan tudung sudah cantik diikat tetapi jangan abaikan pula kesihatan rambut di dalamnya. EH! prihatin tentang masalah yang membelenggu gadis berhijab hari ini dan kami bariskan beberapa tip yang wajib dilakukan jika anda inginkan rambut yang lebih sihat dan bersinar.

 

 

4 of 7
Use your ← → (arrow) keys to browse

Gambar : Dyson

 

 

Untuk kesan yang lebih kemas dan bersinar penggunakan ‘attachment’ Smoothing Nozzle pada pengering rambut Dyson Supersonic akan menyalurkan angin dengan lebih luas dan tepat pada rambut anda juga menjimatkan masa, dengannya rambut akan lebih mudah diikat dengan lebih  kemas di dalam balutan hijab. Apa yang menarik tentang attachment nozzle ini adalah ia begfungsi menggunakan magnet dan boleh dipusing mengikut kesesuaian, menambah keselesaan permukaan nozzle ini juga tampil dengan Heat Shield Technology yang mana ia akan sentiasa berada dalam keadaan suhu bilik dan boleh disentuh walaupun anda sendang menggunakan pengering rambut dalam mod panas.

Share via
Copy link