Rambut Sihat Walau Dalam Lilitan Hijab

Teks : Razin Mohd

 

Masalah rambut dalam kalangan wanita berhijab sudah jadi antara masalah lazim terutamanya cuaca panas yang diharungi hari ini. Dengan rasa prihatin EH! Mahu kongsikan rahsia rambut sihat dan selesa biarpun dibawah balutan hijab.

 

Gambar : Arkib EH!

 

Kalau sudah cantik di dalam balutan hijab trendy seperti tudung Neelofa, Duck, Arzu dan sebagainya pastinya anda tidak mahu ada rasa sakit kepala, rengsa, gatal atau masalah rambut berbau, lebih-lebih lagi dengan cuaca panas lembap di Malaysia. EH! percaya anda juga mahu jadi wanita on-the-go dan aktif biarpun dalam apa jua suasana dan keadaan.

 

 

Hari ini kita semua berada di dalam perlumbaan fesyen yang sentiasa berubah-ubah, ramai wanita berhijab sudah berani mencuba sesuatu yang baru, ia juga turut mempengaruhi mereka untuk lebih bebas melakukan hal-hal pekerjaan dan peribadi dengan selesa sepanjang hari. Oleh itu, EH! mahu kongsikan beberapa tip atau panduan yang boleh dicuba untuk rambut yang lebih sihat, segar dan selesa.

6 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse


6. JANGAN MENGGUNAKAN ANAK TUDUNG YANG SAMA DUA ATAU TIGA HARI BERTURUT-TURUT

 

 

Walaupun ia merupakan anak tudung kegemaran anda tetapi ia wajib dicuci selepas digunakan. Anak tudung bakal menyerap lebihan peluh terutamnaya bila ada berada di bawah panas matahari, jika anda gunakan semula tanpa mencuci, ia akan membentuk bakteria yang seterusnya boleh mengakibatkan rambut berbau, jerawat dan kelemumur  di kulit kepala.

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel Berkaitan

Share via
Copy link