11 Mitos G-Spot Yang Anda Patut Henti Dari Mempercayainya

Ada beberapa perkara mengenai G-spot yang patut anda ketahui.

 

Gambar : Shutterstock

 

Meskipun sebelum ini apa yang anda sering dengar mengenai G-spot mampu memberikan kepuasan seks pada penghujungnya - jika anda tidak pernah merasainya, bagaimana anda mengenal pasti sama ada ia benar wujud atau pun tidak? Bahkan, bagaimana anda tahu yang G-spot itu wujud?

 

Jika anda mempunyai persoalan tersebut, usah bimbang kerana anda tidak bersendirian. Jadi, untuk membantu anda memahami dengan lebih mendalam akan soal ini, EH! himpunkan 11 mitos tentang G-spot yang anda patut henti dari mempercayainya.

10 of 11
Use your ← → (arrow) keys to browse

Mitos : Lelaki mempunyai G-spot dan anda boleh termuinya di dalam kelenjar prostat. 

Pada masa lalu, ada anggapan yang mana lelaki dan perempuan mempunyai G-spot tetapi menurut Dr. Sendler, kini tiba masa untuk membuang tanggapan tersebut. Katanya, hanya anatomi wanita yang mempunyai rangsangan tersebut. “Sebenarnya tiada sebarang bukti klinikal yang mengatakan lelaki juga mempunyai G-spot. Lelaki sememangnya dijadikan mudah untuk terangsang dengan aktiviti seksual serta sekaligus menjadikan lelaki sentiasa bersedia untuk proses ejakulasi dan orgasme mereka adalah rangsangan di bahagian kepala zakar. Tidak wujud sebarang hotspot anatomikal di kalangan lelaki. Dari situ, mungkin boleh diteorikan yang mana kelenjar prostat adalah bahagian G-spot lelaki tetapi tidak semestinya betul.”

Artikel Berkaitan

Share via
Copy link