11 Mitos G-Spot Yang Anda Patut Henti Dari Mempercayainya

Ada beberapa perkara mengenai G-spot yang patut anda ketahui.

 

Gambar : Shutterstock

 

Meskipun sebelum ini apa yang anda sering dengar mengenai G-spot mampu memberikan kepuasan seks pada penghujungnya - jika anda tidak pernah merasainya, bagaimana anda mengenal pasti sama ada ia benar wujud atau pun tidak? Bahkan, bagaimana anda tahu yang G-spot itu wujud?

 

Jika anda mempunyai persoalan tersebut, usah bimbang kerana anda tidak bersendirian. Jadi, untuk membantu anda memahami dengan lebih mendalam akan soal ini, EH! himpunkan 11 mitos tentang G-spot yang anda patut henti dari mempercayainya.

11 of 11
Use your ← → (arrow) keys to browse

Mitos : Penetrasi adalah cara terbaik untuk memberikan orgasme G-spot.

Sejak ramai yang menganggap G-spot ditemui di bahagian dalam vagina, ia mungkin logik untuk difikirkan yang jenis orgasme hanya boleh diaktifkan menerusi penetrasi. Menurut Dr.Zhana Vrangalova, profesor Seksualiti Manusia dari NYU dan hos bersama podcast “Science of Sex” mengatakan yang ia jauh dari kebenaran. “Sementara ia ada kemungkinan untuk orgasme G-spot berlaku ketika penetrasi, lebih-lebih lagi ketika sesetengah posisi, jenis pergerakan, penetrasi mudah bukan kaedah yang boleh dipercayai untuk mencapai rangsangan itu untuk sebahagian besar wanita. Secara tipikal anda memerlukan lebih usaha untuk mencapainya seperti menggunakan jari atau alat bantuan seks untuk memberikan getaran lebih demi mengaktifkan rangsangan tersebut.

 

 

 

Artikel Berkaitan

Share via
Copy link