11 Mitos G-Spot Yang Anda Patut Henti Dari Mempercayainya

Ada beberapa perkara mengenai G-spot yang patut anda ketahui.

 

Gambar : Shutterstock

 

Meskipun sebelum ini apa yang anda sering dengar mengenai G-spot mampu memberikan kepuasan seks pada penghujungnya - jika anda tidak pernah merasainya, bagaimana anda mengenal pasti sama ada ia benar wujud atau pun tidak? Bahkan, bagaimana anda tahu yang G-spot itu wujud?

 

Jika anda mempunyai persoalan tersebut, usah bimbang kerana anda tidak bersendirian. Jadi, untuk membantu anda memahami dengan lebih mendalam akan soal ini, EH! himpunkan 11 mitos tentang G-spot yang anda patut henti dari mempercayainya.

3 of 11
Use your ← → (arrow) keys to browse

Mitos : Tidak ada jalan untuk mencari lokasi sebenar G-spot

Meskipun anda seorang pakar dalam subjek seks, lokasi sebenar G-spot masih lagi menjadi misteri. Dan dalam sesetengah kes, anda akan dapat merasakannya kerana anda atau pasangan kurang pasti akan spot tersebut. “Ramai pasangan sukar untuk mencari G-spot mereka, tetapi dengan mengikut beberapa arahan, hotspot tersebut boleh ditemui. Ia amat penting untuk anda ketahui yang mana ia adalah lokasi stimulasi pada dinding rahim wanita dan ia mudah untuk dikenal pasti apabila empunya tubuh mula terangsang. G-spot boleh ditemui di bahagian bumbung vagina dan ia bergantung pada anatomi G-spot, ia boleh ditemui di lokasi yang berbeza. Majoriti wanita akan menemui G-spot mereka berdekatan dengan pembukaan rahim tetapi sesetengah daripadanya akan mengenal pastinya di antara pertengahan atau lebih mendalam ke arah servik,” kata Sinclair.

Artikel Berkaitan

Share via
Copy link