11 Mitos G-Spot Yang Anda Patut Henti Dari Mempercayainya

Ada beberapa perkara mengenai G-spot yang patut anda ketahui.

 

Gambar : Shutterstock

 

Meskipun sebelum ini apa yang anda sering dengar mengenai G-spot mampu memberikan kepuasan seks pada penghujungnya - jika anda tidak pernah merasainya, bagaimana anda mengenal pasti sama ada ia benar wujud atau pun tidak? Bahkan, bagaimana anda tahu yang G-spot itu wujud?

 

Jika anda mempunyai persoalan tersebut, usah bimbang kerana anda tidak bersendirian. Jadi, untuk membantu anda memahami dengan lebih mendalam akan soal ini, EH! himpunkan 11 mitos tentang G-spot yang anda patut henti dari mempercayainya.

5 of 11
Use your ← → (arrow) keys to browse

Mitos : Orgasme G-spot adalah nikmat orgasme yang paling memuaskan.

Setiap orang mempunyai fizikal dan deria rangsangan yang berbeza. Ia termasuklah perasaan pabila rangsangan G-spot. “Orgasme yang memuaskan dan penuh perasaan adalah subjektif dan sesetengah orang menyukai rangsangan G-spot sementara sesetengah wanita tidak menyukainya. Ia benar yang mana orgasme G-spot boleh dirasai seluruh badan (berkemungkinan kerana saraf Vagus, yang mana terdapat di seluruh badan) tetapi selalunya merangsang laluan saraf secara berganda boleh menghasilkan orgasme yang lebih sengit.”

Artikel Berkaitan

Share via
Copy link