Persediaan Sebelum Dan Selepas Seks Yang Pasangan Suami Isteri Patut Tahu

Ya benar, bukan majlis perkahwinan sahaja yang perlu ada 'pre' dan 'post', hubungan seks juga perlukan sesuatu yang merangsang mood juga sesuatu yang nyaman dan menenangkan selepas melakukan hubungan intim.

 

Gambar : Shutterstock

 

Let's set the record straight! Tanpa foreplay atau pra seks, pengalaman hubungan intim anda pasti jadi tidak hangat malah nampak seolah-olah dipaksa-paksa semasa berada di atas katil. Mengikut kajian yang dijalankan oleh NBC NEWS hampir 80 peratus wanita berpura-pura klimaks ketika di ranjang.

 

Ini adalah kerana wanita mahu mempercepatkan ejakulasi pasangan semasa bersetubuh. Satu atau dua kali mungkin normal tetapi kalau sudah jadi selalu, it would be a nightmare!

 

Itulah sebabnya penting untuk ada mainan psikologi dan komunikasi sebelum melakukan hubungan intim, apa perkara yang merangsang dan apa yang anda mahukan dari pasangan anda. Dengan tip tentang 'pre' dan 'post' seks ini mungkin sedikit sebanyak dapat membantu hubungan intim anda bersama pasangan.

7 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

Pasca Seks

 

1. Dessert Time

Ya benar, dalam keadaan yang sudah mencapai kepuasan anda mesti mahukan sesuatu yang manis dan segar. Inilah masanya untuk menjamah ais krim dan kek di atas katil! Kalau mahu lebih istimewa sediakan minuman sparkling gabungan soda dan jus buah yang masam. Ia bakal melegakan tekak anda dan juga memberi kesegaran setelah penat ‘beraksi’.

Artikel Berkaitan

Share via
Copy link