Tubuh Lesu Dan Letih? Ini Dia Tip Pulihkan Tenaga Tubuh Dengan Segera

Sehari suntuk penat bekerja ditambah pula dugaan tersekat dalam kesesakan lalu lintas sudah cukup buat badan keletihan. Cuba tips yang berguna ini untuk kekal segar dan bertenaga.

Mojito cocktail drink made with white rum and lime, and garnished with a slice of lime and a lemon curl. Shot on white background.

Gambar: INGimage.com

 

Seharian bekerja di pejabat dengan kerja yang menimbun dan apabila ingin pulang hadapi pula dugaan trafik yang agak sesak pastinya badan terlalu penat menghadapi rutin harian yang sebegini.

 

Seketika sampai di rumah, lalui pula tanggungjawab sebagai isteri atau suami bagi melunaskan kerja di rumah. Penat bekerja dan trafik yang sesak sudah cukup buatkan badan terlalu penat dan boleh mengundang kepada sakit dan sebagainya.

 

EH! ada tip untuk memulihkan badan penat bekerja dan rutin harian yang dilakukan.

2 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Senaman ringkas

Sebaiknya apabila setiba di rumah amalkan dengan melakukan aktiviti seperti bersenam atau paling tidak pun, menanam atau mengemas rumah. Ini kerana otak yang sudah penat bekerja di pejabat yang berhawa dingin boleh menyebabkan otak berfungsi dengan tidak baik. Senaman dapat menyalurkan oksigen kepada otak dan sekaligus badan akan cergas seperti sedia kala apabila badan sudah mengeluarkan peluh tatkala melakukan aktiviti di rumah.

Share via
Copy link