11 Mitos G-Spot Yang Anda Patut Henti Dari Mempercayainya

Ada beberapa perkara mengenai G-spot yang patut anda ketahui.

 

Gambar : Shutterstock

 

Meskipun sebelum ini apa yang anda sering dengar mengenai G-spot mampu memberikan kepuasan seks pada penghujungnya - jika anda tidak pernah merasainya, bagaimana anda mengenal pasti sama ada ia benar wujud atau pun tidak? Bahkan, bagaimana anda tahu yang G-spot itu wujud?

 

Jika anda mempunyai persoalan tersebut, usah bimbang kerana anda tidak bersendirian. Jadi, untuk membantu anda memahami dengan lebih mendalam akan soal ini, EH! himpunkan 11 mitos tentang G-spot yang anda patut henti dari mempercayainya.

6 of 11
Use your ← → (arrow) keys to browse

Mitos : Terdapat beberapa lokasi G-spot.

G-spot dipercayai terdapat banyak lokasi tetapi Dr.David Shusterman, urologi dan pengasas NY Urology serta NYMD Center mahu menekankan yang mana ia sama sekali tidak benar. “Mitos G-spot secara umum merangkumi idea yang mana G-spot terdapat banyak lokasi; servik, dinding faraj, anal dan klitoral. Walaubagaimanapun, ia hanya ada satu sahaja lokasi G-spot yang mana adalah rangsangan klitoral. Masyarakat perlu berhenti mempercayai yang mana terdapat banyak lokasi G-spot kerana terdapat perbezaan yang sangat jelas diantara sensasi dan lokasi yang sebenarnya dalam mencapai klimaks seperti klitoral.”

Artikel Berkaitan

Share via
Copy link